Pianoles voor uw kind in Culemborg

Waarom pianoles voor uw kind?

Woont u in de omgeving van Culemborg en denkt u erover om uw kind pianoles te laten volgen? Pianoles is niet alleen een fijne manier om creatief bezig te zijn, ook stimuleert het de muzikaliteit en zelfexpressie, het is gymnastiek voor de hersenen en helpt uw kind bij het ontwikkelen van meer discipline en een grotere aandachtsspanne.

En wat een cadeau: van het leren bespelen van een muziekinstrument heb je een leven lang plezier!

Inhoud van de pianolessen voor kinderen

Jonge kinderen leren bij mij op speelse wijze de beginselen van het pianospelen. Aan bod komen onder andere: in de maat spelen, basistechniek, luisteren en zelf leren oefenen.

Ik geef pianoles op een manier die aansluit bij de belevingswereld van uw kind, waarbij ik spelenderwijs te werk ga. Eerst maak ik uw kind wegwijs op de piano en zodra uw kind eenvoudige liedjes op gehoor kan spelen, komt het noten lezen aan bod. Ik werk met gangbare lesmethodes zoals Hal Leonard en John Thompson. Daarbij zorg ik er steeds voor dat de stukken die uw kind speelt niet te ingewikkeld zijn, maar ook niet te eenvoudig. Zo blijft er altijd iets nieuws te ontdekken, wordt uw kind in kleine stapjes steeds vaardiger op de piano en blijft uw kind steeds met veel plezier spelen.

Ook betrek ik graag u als ouders bij het studieproces, zodat u weet waar u op kunt letten om te helpen uw kind thuis te leren oefenen.

Leslocatie in Culemborg

De pianoles voor uw kind in Culemborg vindt plaats in mijn muziekstudio aan de Tollenstraat. In de muziekstudio staat een mooie Weinbach piano waarop ik beginnende leerlingen pianoles geef. Gevorderde leerlingen spelen op de Bechsteinvleugel uit 1890. Door de aanwezigheid van twee piano’s kan ik leerlingen gemakkelijk begeleiden. Daarnaast staan er twee klavecimbels voor leerlingen die daarin geïnteresseerd zijn.

Ik laat al mijn instrumenten regelmatig stemmen. De studio is ruim, heeft een fijne akoestiek, is centraal gelegen in de stad en bevindt zich op de begane grond van een karakteristiek pand uit de zeventiende eeuw.

Lestijden

Pianolessen worden gegeven op maandag en dinsdag gedurende de gehele dag en avond. Dit gebeurt op wekelijkse basis, met een minimale duur van een half uur. Langer pianoles nemen is natuurlijk ook mogelijk.

Het lesseizoen begint na de zomervakantie en loopt parallel aan het schooljaar, met lesvrije weken tijdens de schoolvakanties. Na het volgen van een proefles is inschrijving voor het gehele lesseizoen mogelijk, met een proeftermijn van een maand. Als u besluit uw pianolessen na de proeftermijn voort te zetten, geldt er een opzegtermijn van drie maanden. Afhankelijk van de schoolvakanties en de feestdagen bestaat het lesseizoen uit 35-40 lesweken.

Inschrijven is mogelijk op elk moment gedurende het lesseizoen. Neem gerust contact op om een proefles in te plannen.

Tarieven

Voor pianolessen op wekelijkse basis gelden de volgende tarieven: een half uur pianoles kost €26, drie kwartier pianoles kost €39. Langere pianolessen naar rato zijn natuurlijk ook mogelijk.

Tot een leeftijd van 21 jaar zijn de pianolessen vrij van BTW. In Culemborg zijn er een aantal interessante regelingen voor financiële ondersteuning van culturele activiteiten voor kinderen, klik hier voor meer informatie.

Een proefles van een half uur kost €20 inclusief BTW en wordt na afloop van de proefles contant afgerekend of direct overgemaakt.

Bij inschrijving worden na de proefmaand de leskosten vooruitbetaald voor het gehele lesseizoen. Dit kan in een keer voor het gehele lesseizoen, of in twee termijnen.