Over Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Conservatorium van Utrecht, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Henriëtte speelt als solist, in kamermuziek en als klavecinist. Zo richtte zij in 2014 het barokorkest Ars Mirabilis in Brussel op. Zij is klavecinist van het oude muziekensemble La Favorita en pianist van het Arcadië Trio. Hiernaast speelt zij barokharp en gotische harp in ensemble L’Olivastro. Samen met tenor Pablo Gregorian vormt zij een veelzijdig duo: zij begeleidt hem op zowel piano als barokharp. In 2022 organiseerden zij samen het muziekfestival Barok aan de Lek. Kijk voor meer informatie, opnames en haar concertagenda ook eens op henriettewirth.com.

Henriëtte geeft sinds 2004 met veel plezier pianoles aan zowel kinderen als volwassenen. Sinds 2007 is zij de vaste pianodocent, klavecimbeldocent en correpetitor van het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Daarnaast begon zij in 2021 als pianoleraar een lespraktijk in het centrum van Culemborg.

Woont u in de omgeving van Culemborg en wilt u pianoles bij Henriëtte Wirth? Schrijf u dan nu in voor een proefles tegen een voordelig tarief.